Előfizetői tartalom

Miért ilyen gyenge az OTP?

"Elképesztően olcsó az OTP, kérdés, hogy a nagy szereplők mikor veszik már észre", mondta kérdésünkre egy profi befektető, amikor azt firtattuk, mi az oka az OTP látványos alulteljesítésének. Kétségtelen, hogy a magyar bankpapírok hatalmas diszkonton forognak a régiós bankrészvényekhez képest, a befektetők azonban több területen is komoly kockázatokat látnak az OTP-ben. Az alábbiakban azokat a tényezőket vettük sorba, amelyek nyomás alatt tarthatják az OTP papírokat.

Alulteljesítő az OTP Az elmúlt egy évben az OTP papírok alulteljesítők voltak, míg a vezető észak-amerikai és nyugat-európai részvényindexek 20-25 százalékkal kerültek feljebb és a régiós bankok többségének részvényárfolyama is emelkedni tudott, addig az OTP részvények több mint 15 százalékot veszítettek értékükből. A nemzetközi befektetői hangulattal tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés