Előfizetői tartalom

Újabb adatlopásra derült fény a privátbanknál

Portfolio
Megerősítette a Julius Baer privátbank, hogy egy alkalmazottjuk adatokat lopott és adott át pénz fejében Észak-Rajna-Vesztfália tartomány adóhatóságának. Az ügyben feljelentést tettek, aminek következtében már le is tartóztatták a feltételezett tettest - írja a Reuters. Egy hónappal ezelőtt már volt egy hasonló incidens, akkor is ugyanez a német tartomány vásárolt lopott adatokat, és már akkor is azt mondták, hogy a tevékenységüket nem fogják beszüntetni. Elvileg a Svájc és Németország közötti egyezség értelmében nem lehetne ilyen akciókat indítani, azonban az ellenzéki szociáldemokraták szerint túlságosan engedékeny a törvény.

Svájc egyik legnagyobb privátbankja, a Julius Baer vezérigazgatója egy vasárnap megjelent interjúban számolt be arról, hogy újabb adatlopásra derítettek fényt. Boris Collardi szerint a fokozott ellenőrzések és az alapos belső vizsgálat segítségével német ügyféladatokkal való visszaélést tártak fel, és meg is tudták mondani, hogy a cégen belül kihez köthető az illegális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés