Előfizetői tartalom

Venni kell az orosz piacot a Pictet szerint

Portfolio
A híres svájci privátbank vagyonkezelője szerint az orosz részvénypiac nagyon alulértékelt, egy friss elemzésük szerint a papírok 85 százaléka alacsonyabb értékeltségen van, mint a globális szektortársak. A Pictet ennek megfelelően a referenciaindexhez képest több orosz papírt tart - írja az Investment Europe. Azt ők is elismerik, hogy az ország gazdasága az energiaforrásoktól nagyon függ, viszont most a befektetők túlságosan nagy kockázatot áraznak be a piacba, aminek idővel oldódnia kell. A gazdasági kilátások jók, a folyó fizetési mérleg többletes, a gazdasági növekedés pedig ebben az évben és jövőre is 4 százalék körül lehet.

A Pictet Asset Management feltörekvő piaci befektetési vezetője szerint az energiaárakkal kapcsolatos bizonytalanságok ellenére az orosz részvénypiac nagyon alulértékelt, ennek megfelelően a portfóliójukon belül jelentősen felülsúlyozzák a piacot. Mint Klaus Bockstaller elmondta, annak ellenére hisznek a piacban, hogy az orosz gazdaság az energiaforrásoktól nagyon erősen függ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés