FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Zsákolják a feltörekvő kötvényeket - Örülhet ennek Magyarország is

Portfolio
A mérsékelten optimista hangulat ellenére a részvényalapok népszerűsége továbbra is gyér, különösen az Egyesült Államokban. A feltörekvő részvényalapok iránt ugyan még van kereslet, hiszen a szerdával végződött héten újabb közel 400 millió dollárt vonzottak, az amerikai részvényalapok a részvénypiacok szép teljesítménye ellenére továbbra is a befektetők fekete listáján vannak. A feltörekvő részvényalapok között leginkább a globális alapok voltak képesek friss tőkét gyűjteni, a különböző régiós alapok viszont mind tőkekivonást könyveltek el év eleje óta. Eközben dőlt a pénz a kötvényalapokba, legyen az amerikai vagy feltörekvő piaci. A kötvények népszerűségéből hazánk is profitált, hiszen a hazai kötvényeket vásárló alapok vagyona csütörtökön új történelmi csúcsra emelkedett -az EPFR adatai szerint.

Az elmúlt héten folytatódott a mérsékelt optimizmus a világ tőkepiacain, a feltörekvő részvények azonban ezúttal is alulteljesítettek a fejlett piacokhoz képest. Miközben az amerikai és európai részvények tovább folytatták az emelkedést, a feltörekvő részvények már összességében 0,5 százalékot veszítettek értékükből - az MSCI Emerging Markets index szerint - a szerdával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés