Előfizetői tartalom

Vége a nagy ralinak? - A legnagyobb kötvényalap már lépett

Portfolio
A világ legnagyobb kötvényalapját is kezelő Pimco úgy döntött, a hatalmas rali közepette 12-ről 8 százalékra vágja vissza az amerikai bóvli besorolású vállalati kötvények arányát alapjaiban. Az alacsony államkötvényhozamok miatt jelentős tőke áramlott a szegmensbe, amely komoly áremelkedést okozott, mi azonban nem akarunk mohók lenni - mondta a Pimco vállalati kötvénypiaci igazgatója a Financial Times-nak.

A világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Pimco 12-ről 8 százalékra vágta vissza a spekulatív besorolású (bóvli) vállalati kötvényeik részarányát az alapjaiban. Az alapkezelő szerint az árak már extrém magasságba emelkedtek (a hozamok rendkívül mély szintekre süllyedtek), amin év eleje óta 10 százalékot nyertünk, mi meg nem akarunk mohók lenni - indokolta a visszavágást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés