Előfizetői tartalom

A vagyonkezelési piacban lát potenciált a magántőke óriás

Portfolio
Új befektetést jelentett be a Carlyle, a magántőke befektető a 130 milliárd dolláros vagyont kezelő amerikai TCW Groupot vásárolta fel, méghozzá a TCW menedzsmentjével közösen. A tranzakció 2013 elején fog lezáródni, a cég vezetősége és munkatársai ekkor körülbelül 40 százalékos tulajdonrésszel fognak rendelkezni - írja az Investment Europe. A Carlyle szerint hatalmas potenciál van a független vagyonkezelőben, a befektetési alapok piacán egyre inkább terjeszkedik, kötvény oldalon már eléggé erősek, viszont részvény oldalon még van mit javítani.

Az amerikai vagyonkezelő óriást, a TCW Groupot az alternatív vagyonkezelésre szakosodott Carlyle és a TCW menedzsmentje felvásárolta a korábbi nagytulajdonos Société Generaltól. A tranzakció szakértők szerint inkább magántőke típusú befektetésnek tekinthető, mintsem egy tartós akvizíciónak. Minderre például abból lehet következtetni, hogy a Carlyle két alapján keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés