Előfizetői tartalom

Zúgolódnak a befektetők a magas alapkezelési díjak miatt

Portfolio
A magántőke alapok a válság kirobbanása előtt a virágkorukat élték, a cégek felvásárlására, majd jelentős profittal történő továbbadására specializált alapok az olcsó pénz korszakában nagyon jó eredményeket tudtak hozni, ami a díjakban is visszaköszönt, a vagyonkezelésért ugyanis jelentős összegeket is elkérhettek az alapok - írja a CNBC. A válság után viszont borús fellegek vonultak az iparág fölé, az alacsony hozamok miatt egyre több intézményi befektető gondolja úgy, hogy érdemes lenne újragondolni a díjakat.

A CNBC által közölt adatok szerint a 2006-ban indult alapok éves szinten 3 százalék alatti hozamokat tudtak csak hozni, miközben az intézményi befektetőknek az alapok azt ígérték, hogy éves szinten legalább 20 százalékos hozamot el lehet érni. Természetesen a válság miatt romlott le a magántőke alapok teljesítménye, azonban a befektetők nem nézik jó szemmel, hogy az elvárások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés