Előfizetői tartalom

Zuhanásban a hazai cégértékesítési piac

Portfolio
A magyar M&A piac 2012 első felében jelentős visszaesést szenvedett el egyéves időtávon, akár a tranzakciók értékét, akár a számát nézzük. Az Ernst & Young M&A Barométer friss felmérése szerint a tranzakciók száma 45 százalékkal esett vissza, míg a tranzakciók értéke 75 százalékkal. A piacot továbbra is a belföldi befektetési tranzakciók és a stratégiai befektetők jellemzik, a legtöbb befektetést pedig a telekommunikációs és médiaszektor vonzza. A legfontosabb külföldi befektetők Magyarországon az Egyesült Államok és Franciaország.

2012 első felében 38 tranzakció zárult le Magyarországon, ami 45%-os visszaesést jelent az egy évvel ezelőtti 69 ügylet lezáráshoz képest. Nyilvános adatok alapján a magyar M&A piac becsült nagysága a 2011 első félévében elért 1,4 milliárd dollárról 2012 első felében 75,3%-kal, 400 millió dollárra esett vissza. Az idei év első felében nem hoztak nyilvánosságra 100...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés