Előfizetői tartalom

Rekord magasságban a magántőke alapok vagyona

Portfolio
Új csúcsra, 3000 milliárd dollárra emelkedett a magántőke alapokban kezelt vagyon világszerte, igaz a Preqin által közzétett adatok szerint a 9,4 százalékos bővülés elmarad a válság előtti 30 százalék feletti dinamikától, viszont jelen gazdasági környezetben még ez a növekedés is dicséretre való. Szakértők szerint a piacnak az intézményi befektetők kereslete ad támaszt, a lehetőségek azonban korlátozottak, hiszen sok alap már az életciklusának a végén tart, hamarosan jöhetnek az exitek, amely a vagyont is érinteni fogja - írja a Financial Times.

A magántőke piacot monitorozó Preqin adatai szerint 2011-ben 9,4 százalékkal 3000 milliárd dollár fölé emelkedett az iparágban kezelt vagyon, ami minimálisan elmarad a szektor 2010-es növekedésétől, amikor 11,9 százalékkal tudott bővülni a vagyon. A kedvező adat annak ellenére jelent meg, hogy sok szakértő szerint az iparág komoly nehézségekkel néz szembe, hiszen a gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés