Előfizetői tartalom

Tömegesen hagyják ott a tehetősek az olasz kikötőket

Portfolio
Az olasz adóhatóság a luxusautó tulajdonosok után a yachtok fenntartóit vette célba, több kikötőben is razziákat tartanak. A friss statisztikák szerint több tucat szabálytalanságot találtak az ellenőrök, volt olyan ember, aki 1,2 millió euró yachtja ellenére még sosem adott be adóbevallást - írja a Telegraph. Az akciónak azonban árnyoldala is van, hiszen tömeges elvándorlás vette kezdetét a kikötőkből, csak ebben az évben 30 000 yacht tűnt el, a kieső bevételek pedig elérik a 200 millió eurót. Sokan arra panaszkodnak, hogy megszállottak az ellenőrök, és azokat is rendszeresen zaklatják, akiknek minden rendben van a papíjaikkal.

Olaszország miniszterelnöke, Mario Monti minden eurót próbál megfogni, hogy a magas adóssággal és költségvetési hiánnyal küzdő ország helyzetét megerősítse. Pontosan ezért döntöttek úgy, hogy a hagyományosan magas eltitkolt jövedelemmel rendelkező országban az adózás alól kibúvó személyeket megpróbálják felkutatják. A legnagyobb összeget a vagyonos ügyfeleken lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés