Előfizetői tartalom

A BlackRock az alternatív vagyonkezelésben erősít

Portfolio
A világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock ma jelentette be, hogy sikerült megegyezésre jutni a Swiss Re viszontbiztosítóval a magántőke üzletágának megvásárlásáról. A Swiss Re Private Equity Partners európai magántőke - és infrastrukturális alapok alapjait kezel, a többek között Zürichben, Hongkongban, New York-ban és Pozsonyban is irodával működő cég 7,5 milliárd dollárt tudott befektetőktől összegyűjteni. A BlackRock a készpénzből finanszírozott tranzakcióval megkétszerezi a magántőke üzletágát - írja a MarketWatch.

Egyértelmű a szándék az amerikai BlackRocknál, a céljuk az, hogy az alternatív vagyonkezelési üzletágukat megerősítsék, és megvessék a lábukat Európában és Ázsiában. A hírek szerint a BlackRock magántőke üzletágába fog integrálódni az akvizíció után, sőt a két fél stratégiai együttműködésre lép. A BlackRock a tranzakcióval körülbelül kétszeresére tudja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés