Előfizetői tartalom

Nagy horderejű változást indított el a válság a vagyonkezelőknél

Portfolio
Az elhúzódó válság és az állandósuló bizonytalanság miatt 2011-ben mindössze 1,9 százalékkal tudott emelkedni a háztartások globális pénzügyi vagyona. A Boston Consulting Group legfrissebb felmérése szerint kettészakadt a világ, a dinamikusan növekvő feltörekvő piacok mellett a fejlett országokban alig lehet a megtakarítások növekedésére számítani. A következő 5 évben jelentősen emelkedni fog a feltörekvő piacok részesedése a megtakarításokból, csak Kína és India a friss megtakarítások feléért lesz felelős. A szigorodó szabályozói környezet és az alacsonyabb jövedelmezőség kihívások elé állítja a szektort, amelynek meg kell újulnia. A fundamentális változást az ügyféligények módosulása is támogatja, az ügyfelek egyre tudatosabbak, és egyértelmű elvárásokat fogalmaznak meg a szolgáltatók felé. Ezen felül a technológia fejlődés is érezteti hatását, elég csak az internetes szolgáltatók térnyerésére gondolni.

Kétpólusú világrend a vagyonkezelési piacon Minden évben közzéteszi a Boston Consulting Group (BCG) a globális vagyonkezelési piacról szóló elemzését, a közelmúltban nyilvánosságra vált anyag számos érdekességet tárt fel a vagyonkezelési piac jelenéről és jövőjéről. A globális vagyonkezelési piac 2011-ben mindössze 1,9 százalékkal tudott bővülni éves összehasonlításban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés