Előfizetői tartalom

Menekítik a pénzt a régiós részvényalapokból

Portfolio
A görög választások után a piacok fellélegezhettek, a hangulat javulás azonban nem tartott sokáig, a spanyol problémák ugyanis gyorsan elvonták a befektetők figyelmét. A kockázatvállalási hajlandóság így rendkívül mérsékelt javulást mutatott, bár a feltörekvő részvényalapokból összességében ennek ellenére is 243 millió dollárral több tőkét vontak ki, mint amennyit befektettek volna. Ez leginkább az ázsiai részvényalapoknak volt köszönhető, amelyekből nettó 1 milliárd dollárt vontak ki a szerdával végződött héten. Mindeközben élénkült az érdeklődés az idei legnépszerűtlenebb régiónak számító Latin-Amerika iránt, és továbbra is népszerűek maradtak a globális feltörekvő részvényalapok. A feltörekvő kötvényalapokba 552 millió dollár érkezett, így ott folytatódott a csupán három hétig megszakadt tőkebeáramlási trend.

A piacok meglehetősen idegesen várták a múlt hétvégi görög választásokat, ám végül az európai befektetők számára kedvező eredmény született, hiszen a mérsékeltebb euró párti erők maradtak hatalmon. A fellélegzés azonban nem volt hosszú életű, hiszen a spanyol problémák hamar lekötötték a befektetők figyelmét, miközben a világgazdasági kilátások tovább romlottak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés