Előfizetői tartalom

Lidérces rémálommá fajult a csekkadó

Évente szedne be a kormány közel akkora összeget a bankoktól tranzakciós illeték címén, amekkora egyszeri veszteséget a végtörlesztéssel okozott számukra. Ha nem hárítaná át ennek nagy részét a bankszektor, abba belerokkanna, az áthárítás viszont a nagyvállalatok körében kezelhetetlen folyamatokat indítana el. Jó "piaci" megoldás nincs, ezért a tranzakciós illetéket a jelenlegi formájában nem szabad, hogy elfogadja az Országgyűlés. Az adó mértékét maximálni kell, így azonban a költségvetés bevétele csak a töredéke lehet a megcélzottnak. Cikkünkben összefoglaljuk, mivel járna a bankszektorban a kormány terve.

Kapcsolódó cikkünk2012.06.14Matolcsy mondatai fenyegetik az OTP-t és a többi bankotA bankszektor és az egyes bankok adóterhelése A korábban várt 130 milliárd forint helyett jövőre 283, utána pedig már évi 322 milliárd forintot szedne be a kormány a bankoktól tranzakciós illeték címen - derült ki a jövő évi költségvetés tervezetéből. Az NGM helyettes államtitkárának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés