Előfizetői tartalom

Privátbank viheti az amerikai bankóriás eszközeit

Portfolio
A Bank of America már április óta keres vevőt az Amerikán kívüli vagyonkezelési üzletágára, a CNBC szerint a tárgyalások már előrehaladott állapotban vannak, és hamarosan megegyezhetnek a Julius Baer svájci privátbankkal az adásvételről. A hírek szerint 1,5-2 milliárd dollárt fizethet a privátbank az üzletágért, amely 90 milliárd dolláros vagyont kezel. A Julius Baer a CNBC értesüléseit nem erősítette meg, annyit mondtak, hogy még csak a tárgyalások elején tartanak, és még bármi előfordulhat.

Amerika egyik legnagyobb bankja, a Bank of America áprilisban jelentette be, hogy megválik Amerikán kívüli vagyonkezelési üzletágától, mivel az nem nőtt olyan nagyságúra, amely elegendő bevételt biztosított volna az anyacégnek. Az értékesítés ezen felül azzal is magyarázható, hogy a banknak szüksége van tőkére, és a profiltisztítás jegyében megválnak a nem fő tevékenységükhöz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés