FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

A bankokat kikerülve próbálkoznak a magántőke befektetők

Portfolio
A bankszektorra nehezedő nyomás a hitelezési piacot is kiszárította, pontosan ezért a felvásárlásokban érdekelt magántőke alapok alternatív intézményi befektetőket keresnek, a hozamvadász nyugdíjalapok, biztosítók, és vagyonalapok pedig éppen kapóra jönnek. Utóbbi szereplők nincsenek megelégedve az alacsony kötvény- és részvénypiaci hozamokkal, ezért olyan befektetési célpontokat keresnek, amely magas hozammal kecsegtetnek. Az M&A piacon jó vásárlási lehetőségek vannak, a kötvénnyel finanszírozott tőkeáttételes felvásárlások pedig mind a magántőke alapoknak, mint a kötvényeseknek magas hozamot biztosíthat - írja a Reuters.

Az európai bankszektor a válság óta drasztikusan visszafogta a hitelezési aktivitását, különösen igaz ez a fúziók és felvásárlások piacára, ahol a vásárló magántőke alapok alig jutottak banki finanszírozáshoz. Korábban egy nagyon jól működő konstrukció volt, hogy egy alap banki hitelt felhasználva nagyobb cégeket fel tudott vásárolni, a hitel költségeit pedig a megvásárolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés