Előfizetői tartalom

Nem szabad kihagyni a történelmi pillanatot (Interjú)

Idén decemberben hatályba lép a gender direktíva, és ez a történelmi pillanat felpezsdülést hozhat a kockázati biztosítások piacán - véli Kósa Zoltán, az AXA Biztosító vezérigazgatója. Az egészségügyi szolgáltatásfinanszírozással kapcsolatos egyes biztosítói várakozásokat azonban a jelenlegi szabályozás mellett túlzottnak tartja a szakember. Bár csapások egész sora érte a csoportot, maradt az AXA Magyarországon, és tevékenységét a biztosítási tevékenységére kívánja fókuszálni a jövőben - derül ki a Portfolio.hu-nak adott interjúból. Kósa szerint a hagyományosnál rövidebb futamidejű megtakarítások esetében is versenyképesnek kell lenniük a biztosítóknak - jelenleg ezt tartja a piac talán legkomolyabb kihívásának.

Portfolio.hu: Mindössze 2,2%-kal nőtt az első negyedévben a magyar biztosítási szektor díjbevétele - mutatják a MABISZ nemrég közzétett adatai. Az AXA díjbevétele 27%-kal esett vissza, amivel a legrosszabbul teljesítő biztosítók közé került. Hogy értékeli mindezt? Kósa Zoltán: Mi igazán az életbiztosítási piacon vagyunk aktívak, igaz, elindultunk a lakásbiztosítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés