Előfizetői tartalom

Csak idő kérdése az újabb magyar sikertörténet

Szabics András Zsolt
A vállalati szektorban tavaly év végén az egyik legnagyobb esemény az volt, amikor a Szilícium-völgyi kockázati tőke befektető, az Accel Partners befektetett a Prezibe. A befektetés kapcsán első magyarországi látogatásakor Andrew Bracciával beszélgettünk, aki az Accel partnere és a Prezi menedzsmentjének is a tagja. Mint elmondta, a magyar céget úgy fedezték fel, hogy több portfólió-vállalatuk is használta az ő prezentációs eszközüket. Az ismerkedés egy évig tartott, a tárgyalások sikerességéhez hozzájárult, hogy kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek az iparágban. Közel 30 éves fennállásuk alatt 300 cégbe fektettek be, évente előfordul, hogy 1000 külső megkeresést is kapnak, ami azt jelenti, hogy nagyon jó rálátásuk van a piacra. A Yahoo-nál is dolgozó szakember szerint nagyon sok jó példa van az országban, a Prezin kívül a LogMeIn és a Ustream is magyar alapítókkal rendelkezik, ami a fiatal tehetségeket ösztönözheti.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu és a HVCA június 7-ei CEE Private Equity and Corporate Finance Conference 2012 című konferenciáján. Regisztráljon ön is a rendezvényre! Portfolio.hu: A Prezit az egyik legígéretesebb magyar cégnek tartják. Szilícium-völgyi befektetőként hogyan került a fókuszukba? Andrew Braccia: Az Accel Partners egy globális kockázati tőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés