Előfizetői tartalom

Cégértékesítés: egy újabb szűk esztendő vár ránk

Portfolio
A globális M&A piac az átmeneti fellángolás után újra ereszkedő pályára állt, Európa meglepő módon még tartja magát, viszont a tartós fordulathoz az is kellene, hogy a közepes méretű tranzakciók is beinduljanak, ezt viszont hátráltatja a recessziós környezet. A közép-kelet-európai régió és Magyarország is erősen kötődik az eurózónához, a Portfolio.hu M&A felmérését éppen azért készítettük el most, hogy a piac általános tendenciáiról, kilátásairól képet kaphassunk. Az áprilisi felmérés alapján stagnáló piacra van kilátás ebben az évben, a magyar piacon a leginkább népszerű szektor a TMT, az ipar és az energia lehet. A tranzakciók mozgatórugója a szektoron belüli konszolidáció, valamint a kedvező értékeltség lesz, nagyobb volument viszont csak a kisebb tranzakcióknál láthatunk, azt is a kockázati tőkealapok térnyerésének köszönhetően. A befektetői érdeklődés a tanácsadók szerint a BRIC országok felől egyértelműen emelkedik az ország iránt, ami beleillik a globális tendenciába.

Hasonló témákról is szó esik a Portfolio.hu és a HVCA június 7-ei CEE Private Equity and Corporate Finance Conference 2012 című konferenciáján. Regisztráljon ön is a rendezvényre! Európában fordulat következhet?. A Portfolio.hu az M&A Felmérését átmeneti szünet folytatja, a legismertebb hazai és külföldi vállalati pénzügyi tanácsadók (corporate finance szakértők) körében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés