Előfizetői tartalom

Afrikába mennek szerencsét próbálni a kockázati tőkések

Portfolio
Februárban a Boomtown Rats ír rock banda frontembere, Bob Geldof azzal került a címlapokra, hogy egy 200 millió dolláros magántőke alapot állított fel, azzal a céllal, hogy az afrikai kontinensen fektessen be. Ez nem számít egyedi esetnek, manapság egyre több magántőke befektető (Actis, Carlyle Group) fedezi fel a kontinenst, mint befektetési célpontot, hiszen kimagasló hozamot lehet elérni, ha valaki jó érzékkel fektet be - írja a Reuters.

Afrika még mindig kiaknázatlan terepnek számít, a kiváló lehetőségekhez kétség sem férhet: a gazdasági növekedés átlagosan 6 százalék, a lakossági jövedelme rohamos ütemben emelkedik és nyersanyagban gazdag. A befektetők eddig úgy próbálták meg a kontinenst elérni, hogy a relatíve kicsi és illikvid tőkepiacokon vásároltak tőzsdén jegyzett cégeket. Ennek azonban jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés