Előfizetői tartalom

Közel 40 milliárdot bukott az MKB a végtörlesztésen

Portfolio
A német anyabank után az MKB Bank is közzétette működésének 2011-es pénzügyi adatait. Ezek alapján a bank IFRS szerint 109,5 milliárd forintos adózás előtti veszteséggel zárta az évet, ami a második legnagyobb 2011-es veszteség a jelentésüket már közzétett hazai bankok körében. Az MKB jelentős veszteségeket számolt el hitelein és tőkebefektetésein, így az anyabank tőkepótlására kényszerült idén januárban.

Kapcsolódó cikkünk2012.03.30Újabb százmilliárd feletti veszteség az MKB BanknálA továbbra sem enyhülő külső és belső makrogazdasági nehézségek, valamint a komoly veszteséget okozó kormányzati intézkedések hatására 2011-ben is negatív volt az MKB Bankcsoport eredménye - közölte a társaság. Az elhúzódó válság további értékvesztés leírására kényszerítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés