Előfizetői tartalom

Az utolsó családtag is leköszön a Julius Baernél

Portfolio
Az 1890-ben alapított patinás svájci privátbank, a Julius Baer elnöke az áprilisban lejáró tisztségét nem hosszabbítja meg a banknál, a tiszteletbeli elnöki pozícióit viszont ezt követően is be fogja tölteni, valamint egy olyan speciális bizottságnak lesz a vezetője Raymond Baer, amely feladata, hogy az amerikai hatóságokkal az adócsalási ügyben kiegyezzen. Áprilisban az elnöki posztot Daniel Sauter veszi át, aki az igazgatótanács tagja 2007 óta - írja a Reuters.

A bank egyike annak a 11 szereplőnek, akiket az amerikai hatóság azzal vádol, hogy segítettek amerikai ügyfeleknek adót csalni, és a vagyonukat elrejteni, a pletykák szerint pedig Raymond Baer váratlan távozásának is az az oka, hogy egyre nagyobb a nyomás a privátbankon amerikai részről. Baer 25 éve van a cégnél, amelyet a nagyapja alapított, kilenc évet töltött el az elnöki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés