FONTOS Súlyos üzenetet kaptak a bankok, újra számolgathatnak a különadó miatt
 
Előfizetői tartalom

Ez "pénzügyi elnyomás" - Nehéz időszak előtt állunk

Portfolio
Nehéz időszak előtt állnak a befektetők, hiszen amíg tart a fejlett jegybankok mesterségesen alacsony kamatokat eredményező politikája, igen nehéz úgy hozamokat elérniük, hogy közben védelmet is szereznek a gazdasági lassulás és eladósodottsággal szemben - mondta a Pimco vezérigazgatója, Mohamed El-Erian. Véleménye szerint, a befektetők számára vonzó lehetőségeket a feltörekvő piaci kitettséggel, erős mérleggel rendelkező vállalatok papírjai jelenthetnek.

A mesterségesen alacsony kamatok (és negatív reálkamatok) jelentette "pénzügyi elnyomás" idejének kiterjesztése igen nehéz helyzet elé állítja a befektetőket, akiknek úgy kell hozamot elérniük, hogy közben védekeznek a világgazdaság lassulása ellen - mondta a világ legnagyobb befektetési alapját kezelő Pimco vezérigazgatója. Mohamed El-Erian szerint a portfóliókban a részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés