Előfizetői tartalom

Nehéz év vár a vezérigazgatók szerint Magyarországra

Portfolio
A PwC hagyományosan elkészíti globális vezérigazgatói felmérését, azonban 2012-ben ezt meghaladóan a cég úgy döntött, hogy elsőként a magyar cégvezetőket is megkérdezi, az eredményeket pedig ma mutatták be. Az elmúlt egy évet értékelve összességében inkább negatív kép alakul ki a vállalatvezetők válaszaiból, a cégek fele létszámcsökkentést volt kénytelen végrehajtani, mindössze a cégek harmada tudta a stratégiai céljait elérni, miközben a kormány gazdaságpolitikája is negatívan hatott a működésre. A következő egy évben nincs sok ok az optimizmusra,nagy a bizonytalanság, közép távon viszont már van remény, hogy a környezet javuljon. A felmérés szerint a magyar cégvezetők racionálisan tudják érzékelni a helyzetüket, és a bizonytalanságok ellenére határozott elképzeléseik vannak arra vonatkozóan, hogy miként lehet a jelenlegi helyzetből megtalálni a kiutat.

Nehéz lesz a következő egy év A felmérés eredményei alapján a globális vállalatvezetőkhöz hasonlóan a magyar cégvezetők is alapvetően pesszimisták a közeljövőt illetően, mindössze minden öt cégvezetőből egy bízik a globális markogazdasági trendek javulásában egy éves időtávon, sőt 27 százalék további hanyatlásra számít, miközben a cégek rövid távú növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés