Előfizetői tartalom

Sokat kereshetnek egyes bankok a mai programon

Portfolio
Ma 11 óra körül teszi közzé az Európai Központi Bank második, hároméves hitelprogramjának (LTRO-2) összegét és a forrást igénybevevő bankok számát. A részvételről szabadon döntő hitelintézetek kilétét nem fedik fel, a program így is alapjaiban határozhatja meg az előttünk álló időszak piaci mozgásait. A bankok hozzáállása nagyon eltérő: egyesek stigmát éreznének magukon a részvétel miatt, mások viszont likviditásuk javítására vagy éppen nyereségük növelésére használják fel az olcsó, 1%-os kamatozású hitelt. A Societe Generale elemzői bankonként adtak becslést a részvétel várható mértékéről, és arra jutottak, a teljes lehívott összeg várhatóan kisebb lesz a piac által várt 470-490 milliárd eurónál.

Részletek az EKB új hitelprogramjáról:Kapcsolódó cikkünk2012.02.27Újabb pénzosztásra készül a világ - Milyen következményekkel járhat?Közel 1100, eurózónában működő hitelintézetből 523 vette igénybe decemberben az Európai Központi Bank (EKB) első, a mostanihoz hasonló hároméves hitelprogramját. Azóta találgatja a piac, hányan és mekkora összegben fognak élni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés