Előfizetői tartalom

Sok magántőke alap mehet csődbe

Portfolio
A magántőke alapok iránt rendkívül megcsappant a befektetői érdeklődés a válság óta, az alapok még tavaly is kevesebb mint fele annyi pénzt tudtak gyűjteni, mint a legjobb években. Bár a csődhullám elmaradt a szektorban, a szereplők szerint ez csak az alapok hosszú életciklusából következően elhúzódva jelentkezik majd - írja a Reuters.

A válság óta igen nehéz tőkét gyűjteniük a magántőke alapoknak. Tavaly például 263 milliárd dollárnyi friss tőkét gyűjtöttek, ami kevesebb mint fele a kivásárlási boom idején gyűjtött 600 milliárd dollárnak. A helyzet Európában a legrosszabb, ahol az alapok harmad annyi tőkét tudnak gyűjteni, mint a válság előtt. A kockázatkerülés és a nehezebb finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés