Előfizetői tartalom

Olcsó pénzt oszt az EKB, sorban állnak a bankok

Portfolio
A spanyol nagybank, a BBVA mintegy 11 milliárd eurónyi forrást hívna le az Európai Központi Bank következő, február 29-én tartandó aukcióján, nyilatkozta az El Pais-nak a bank vezetője Francisco Gonzalez. De nem csak a spanyol bankok érdeklődnek a rendkívül olcsó forrás iránt, piaci várakozások szerint az olasz bankok több mint 100 milliárd eurónyi összeget hívnak majd le.

A BBVA a tavaly december végén tartott EKB aukción mintegy 11 milliárd eurónyi olcsó forráshoz jutott, és a bank vezetője szerint a második körben is hasonló összeget igényelnek majd. Az olasz nagybankok is igen aktívak, ha olcsó finanszírozásról van szó, az első aukción mintegy 120 milliárd euróhoz jutottak és várakozások szerint február végén is hasonló összegre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés