Előfizetői tartalom

HSBC: kockázatos most bármit is vásárolni

Portfolio
A világ egyik legnagyobb privátbanki szolgáltatója, a HSBC Private Bank ázsiai szakértője szerint a feltörekvő piaci kitettséget csökkenteni, míg az amerikai államkötvény kitettséget növelni kell, mivel a befektetőknek be kell biztosítaniuk magukat egy potenciális részvénypiaci esés ellen - írja a Bloomberg. A legújabb ajánlás szerint 50 százalékról 60 százalékra érdemes emelni a dollárban kibocsátott eszközöket- főleg kötvényeket vásárolva-, miközben a maradék 40 százalék maradhat feltörekvő piaci eszközökben.

Arjun Mahendran ázsiai befektetési vezető szerint a biztonságos eszközök irányába kell átsúlyozni a portfóliót, a dolláreszközökbe minél több pénzt érdemes tartani, hiszen például tavaly dollárban számítva 28 százalékos hozamot lehetett elérni egy 10 éves amerikai államkötvénnyel, ami a harmadik legjobb teljesítmény volt a kötvénypiacon. Persze ez még önmagában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés