Előfizetői tartalom

Nehéz év vár a hazai M&A piacra

Portfolio
Az ISI DealWatch 2011-es összesítése szerint a magyarországi M&A piacon a lezárt ügyleteket tekintve az IMAP MB Partners és az Invescom Corporate Finance zárt 5-5 tranzakcióval, viszont ha az ügyletek összértékét nézzük, akkor az UniCredit emelkedett ki egy mega-tranzakciónak hála. Az IMAP MB vezérigazgatója, Préda István szerint az idén nem lehet érezhető változást érzékelni az M&A piacon, a finanszírozási környezet nehezebbé válása pedig erre az évre is átragadhat.

A magyar M&A piac nagyon sajátos, a piac kis mérete miatt egy-egy évben akár nagyobb elmozdulások is lehetnek a tranzakciók összértékében, ah nagyobb volumenű tranzakciók következnek be. 2011-ben több ilyen egyszeri tényező is volt, például a MOL pakettjének állami visszavásárlása, vagy a BorsodChem eladása. Pontosan ezért az IMAP MB szerint is érdemes sok esetben a tranzakciót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés