Előfizetői tartalom

Még tőzsdén sincs, de már most blue-chip a Facebook

Portfolio
Már most olyan aktívan folyik a kereskedés a Facebook részvényeivel, mintha tőzsdén lenne a cég - írja a Bloomberg. A magánkézben lévő vállalatok részvényeinek biztosítanak piacot az olyan platformok, mint a SharesPost, vagy a Secondary Market, az itt bonyolódó ügyleteknek köszönhetően pedig már több mint 1000 részvényese van a Facebooknak. Egy tőzsdére lépés előtt álló vállalatnál ez a szám 50-100 körül alakul átlagosan.

"A Facebook már most blue-chip részvény annak ellenére, hogy még nincs is tőzsdén" - véli a Firsthand Technology Value Fund alapkezelője. A közösségi oldalt működtető cégnek már most több mint 1000 részvényese van, miután aktívan folyik a kereskedés a cég részvényeivel - különösen az elsődleges részvénykibocsátás bejelentése óta - az úgynevezett "másodlagos piacokon"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés