Előfizetői tartalom

Rászálltak az adócsalókra - Autósokat igazoltatnak az olasz rendőrök

Portfolio
Január végén Olaszországban nagyszabású rendőrségi akció zajlott, az adócsalók elleni harc részeként több helyen is igazoltatást tartottak az utakon a rendőrök, a céljuk az volt, hogy kifejezetten a luxusautók tulajdonosait tartóztassák fel, és ellenőrizzék. A Bloomberg által most közölt hír szerint több mint 350 luxusautó tulajdonost igazoltattak, köztük voltak méregdrága szabadidőautók, valamint sportautók. December óta ez már az ötödik eset, a rendőrség az adóhatósággal karöltve több tucat visszaélést talált, például volt egy olyan Mercedes tulajdonos, akinek nem volt hivatalosan jövedelme, sőt a felesége szociális támogatásból élt.

A rendőrség több ellenőrzőpontot is felállított, az utcai ellenőrzés során a hivatalos papírok átvétele után a rendőrök a nemzeti adóhivatalnak küldték el az adatokat, akik ezeket az adatokat arra használták fel, hogy a tulajdonosok múltját ellenőrizzék. Alapvetően arra voltak kíváncsiak, hogy a luxusautók tulajdonosai milyen jövedelmen vannak bejelentve, fizettek-e rendesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés