Előfizetői tartalom

Újra régi formáját hozta a kötvényguru, az elszalasztott rali után

Portfolio
A világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Bill Gross decemberben tovább növelte amerikai államkötvény kitettségét, így a portfóliójában már 30 százalékot tesznek ki a papírok. A guru 2011 elején valamennyi államkötvényét eladta, mivel a hozamok emelkedésére számított, de tévedett, és az elmúlt évek legnagyobb ralijából maradt ki. Az évben alulteljesítő Pimco Total Return Fund stratégiája az év utolsó hónapjában kifizetődőnek bizonyult, havi teljesítményével a versenytársainak 98 százalékát megverte - írja az SFGate.

A világ legnagyobb kötvényalapját, a Pimco Total Return Fundot kezelő Bill Gross 30 százalékra növelte a 244 milliárd dollárt kezelő befektetési alapjában az amerikai államkötvények arányát decemberben. Ez novemberhez képest 7 százalékpontos emelésnek felelt meg, ilyen magasan pedig 13 hónapja volt utoljára az amerikai államkötvények részaránya. Az amerikai kötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés