Előfizetői tartalom

Jelképes karácsonyi ajándékot kaptak a devizahitelesek

Portfolio
5%-nál kisebb mértékben ugyan, de csökkent decemberben a novemberihez képest a devizahitelesek többségének havi terhe. Az egy évvel korábbihoz képest így is 10-15%-kal magasabbak a törlesztőrészletek. Az OTP frankhitelesei ezúttal valamivel jobban jártak, mint az Erste vagy a Budapest Bank ügyfelei. A december hónap némileg könnyebbnek bizonyult, mint az eddigi törlesztési rekordot felállító november.

247,9 forint volt novemberben az átlagos havi frankárfolyam (MNB hivatalos), szemben az eddigi csúcsnak számító 251,4 forinttal, november hónap átlagával. A frank augusztusban 270 forint felett is tartózkodott, erre sem novemberben, sem decemberben nem volt példa. Ez a svájci jegybank szeptember 6-ai (1,2-es árfolyamküszöbről szóló) döntésével is magyarázható, melynek következtében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés