Előfizetői tartalom

Eladja svájci érdekeltségét a France Telecom

Portfolio
A France Telecom végül belement, hogy eladja az Orange svájci mobiltelefon cégét egy londoni magántőke alapnak, az Apax Partnersnek 2,1 milliárd dollárért. A hírek szerint a tranzakcióra még a svájci hatóságoknak is rá kell bólintaniuk, azonban a január 9-én kezdődő igazgatósági ülésen a France Telecom támogatni fogja az üzletet - írja a New York Times.

A telekommunikációs cég vezetője már korában elhatározta, hogy a lassan növekvő európai kitettségeit leépíti, és nagyobb hangsúlyt fektet például az afrikai és közel-keleti piacokra. Az európai piac több szempontból is problémás, például a piacon a fogyasztókért nagyon kemény verseny dúl, egyre kevesebb embert lehet megszerezi, miközben a szabályozói oldal is egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés