Előfizetői tartalom

A negyedik negyedévre összeomlott a felvásárlási piac

Portfolio
Főként az európai adósságválság, és a részvénypiacok megnövekedett volatilitása miatt a vállalatfelvásárlási tevékenység összeomlott a negyedik negyedévben, kiváltképp Európában. Az előző negyedévhez képest a globális M&A tevékenység 32 százalékkal, az európai 41 százalékkal esett vissza az elmúlt három hónapban. A tranzakciók csökkenése komoly érvágást jelent a befektetési bankoknak is, akik emiatt jelentős díjbevételtől esnek el - írja a Financial Times.

A vállalatfelvásárlási tevékenység az idei év negyedik negyedévében teljesen összeomlott, miután az európai adósságválság, és az ezzel összefüggő magas piaci volatilitás meghátrálásra késztette a szereplőket. A vállalati felvásárlások és összeolvadások értéke 375,3 milliárd dollárra, 32 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest, Európában azonban ennél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés