Előfizetői tartalom

Nagyon nehéz munka vár a bankokra (Interjú)

A végtörlesztés lassítja a magyar gazdaságot, a régió egésze azonban még mindig Európa legjobb növekedési lehetőségét nyújtja a bankok számára - állítja az ING Bank régiós vezérigazgatója. Alexander Pisaruk szerint elképzelhető, hogy újabb likviditási válság fog lesújtani a bankszektorra, a veszélyek mérsékléséhez azonban a régiót is ki kell egyensúlyozni. Ez nem megy egyik napról a másikra, és a bankok számára nagyon nehéz munka lesz. Földcsuszamlás-szerű változások zajlanak a szektorban, a bankvezérrel ezekről is beszélgettünk.

Portfolio.hu: Ön az ING Bank régiós vezetője. Milyennek látja térségünk gazdasági kilátásait? Alexander Pisaruk: Nagyon komolyan érintette Kelet-Közép-Európát a 2008-ban kibontakozó válság, de ellenállóbbnak bizonyult reálgazdasági hatásaival szemben, mint azt korábban sokan gondolták volna. A régió országai viszonylag gyorsan talpra álltak, és úgy gondolom, ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés