Előfizetői tartalom

Új mentőcsomag a devizahiteleseknek - Mivel járhat?

Önkéntes és részleges adósság-elengedésen alapulhat a devizahitelesek új mentőcsomagja, emiatt a görög állam mentőcsomagjára emlékeztet. A végtörlesztésnél így is szakszerűbb, az eddigi árfolyamrögzítésnél pedig várhatóan nagyobb hatással járó koncepciót tett a Bankszövetség a kormány asztalára. Ha igazak a kiszivárgott információk, miszerint átvállalnák a bankok az árfolyamrögzítést igénybe vevők gyűjtőszámlás tartozásának egy részét, az nem csak az ügyfelek, de a bankok számára is járható út lenne a devizahiteles problémák enyhítésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vállalnának újabb súlyos, több tízmilliárdos veszteségeket a bankok - az alábbiakban bemutatjuk a Portfolio.hu ezzel kapcsolatos számításait.

Hogy a devizahitelesek számára mit hozhat egy új, kedvezményes árfolyamrögzítés, azt a Pénzcentrum.hu alábbi cikke bemutatta:Kapcsolódó cikkünk2011.11.18Jön az új árfolyamrögzítés: jobb, mint a végtörlesztés?Felszállt a fehér füst, de az új pápa még nem lépett a nyilvánosság elé: a Bankszövetség közleménye szerint elküldték a kormánynak az elmúlt két hétben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés