Előfizetői tartalom

Szépen teljesítettek a magántőke befektetők vállalatai

Portfolio
Miként teremtettek értéket a magántőke befektetők Európában, tehát a beszállás és a kiszállás között milyen módon járult hozzá a tőke egy célvállalat felvirágoztatásához - erre irányul az Ernst & Young legfrissebb vizsgálata. A felmérés eredménye szerint a magántőke befektetők cégei jól szerepeltek, a tőzsdei cégekkel összevetve például nagyobb jövedelem-növekedést értek el. Hazánkban is egyre nagyobb szerepet kapnak a magántőke befektetések, viszont még mindig erősen le vagyunk maradva régiós és európai összevetésben. A piac attraktivitását még lehetne növelni, nem is olyan nagy változtatással, miközben az egyik legfontosabb kihívás, hogy a célvállalatok elfogadó képességét növeljük a magántőke befektetésekkel szemben.

A magántőke befektetők speciális pénzügyi befektetők, jellemzően magas növekedési kilátásokkal rendelkező cégekbe szállnak be befektetőként, és néhány éves tartás után nyereséggel próbálnak kiszállni egy cégből. A szükséges tőkét és szaktudást biztosítják a nagy fejlődés előtt álló cégekben, mivel egy ilyen projekt hosszabb távra szól, a befektetési idő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés