Előfizetői tartalom

Leghamarabb csak 2013-ban élénkülhet a hazai M&A piac

Portfolio
A magyar gazdaságpolitikai vezetés új, ázsiai - elsősorban kínai - piacok felé fordulása várhatóan erősítheti az e piacokról származó befektetők hazánkba irányuló akvizíciós tevékenységét. A tavalyi, közel 30 százalékos visszaesés után azonban a hazai vállalati fúziós és akvizíciós (M&A) piacon az élénkülés a borúlátó becslések szerint, leghamarabb csak 2013-ban következhet be. A tranzakciók zárását és a további befektetési terveket a jelenlegi magyar kilátások nehezíthetik, így ezeket a piaci szereplők elhalaszthatják.

Az Allen & Overy szerint általánosságban tapasztalható a piaci résztvevők óvatos magatartása, ami miatt tendenciaszerűen folytatódhat az ügyletek elhúzódása, illetve meghiúsulása. Azt is tapasztalható, hogy kevesebb a "hagyományos" felvásárlási tranzakció, és több az értékesítés, üzletág-kiválás, illetve a célzott, alkalomszerű, úgynevezett "opportunista" ügylet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés