Előfizetői tartalom

Többszörösen érint minket a végtörlesztés (Interjú)

Több mint három éve vásárolta meg a francia Groupama Biztosító az OTP Garanciát, és lett a harmadik legnagyobb piaci szereplő Magyarországon. Yann Ménétrier vezérigazgató szerint máris három-négy évvel csúsznak eredeti üzleti terveik a válság miatt. A bankadó szerinte korántsem lelt rossz fogadtatásra a francia üzleti körökben, az elmúlt fél év gazdaságpolitikai bizonytalanságai azonban megviselik őket. A baleseti adó és a végtörlesztés komoly tehertétel lehet a biztosítási piacnak, utóbbi a Groupama számára többszörösen is az.

Portfolio.hu: A bankszektor a végtörlesztésektől hangos, de mi a helyzet a biztosítókkal? Kívülállónak vagy komolyan érintettnek érzi magát a Groupama Garancia? Yann Ménétrier: Ez az intézkedés érint minket, bármennyire is törekszünk arra, hogy a ránk gyakorolt hatása a lehető legkisebb legyen. Többszörösen is hat ránk a törvény: egyrészt hat ügyfeleinkre, akik életbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés