Előfizetői tartalom

Elhúzódó válságra készülhetünk a hazai tranzakciós piacon

Portfolio
Többek között az állami részvétel erősödése miatt 2011 első féléve a hazai M&A piacon értékben nagyon jól sikerült, azonban a tranzakciók számát tekintve a legrosszabb évkezdeten vagyunk túl. A PwC friss elemzése szerint, ha a mega tranzakciókat, mint a MOL, a Budapest Airport vagy a BorsodChem kihagyjuk, akkor nagyon kedvezőtlen a kép, hiszen a piaci indíttatású tranzakciók szinte alig akadnak. A kilátások kedvezőtlenek, hiszen a gazdasági környezet nem kedvez a piac beindulásának, még akkor sem, ha Európában trendszerű élénkülés látható. A válság tehát itthon tovább folytatódik nagy valószínűséggel, és csak hosszabb távon jöhetünk ki a gödörből.

Tegnap publikálta a PricewaterhouseCoopers a fúziós és felvásárlási piacról készített kitekintését, amelyből az derül ki, hogy a hazai M&A piac továbbra is a válságát éli, és rövid távon nem lehet érdemi változásra számítani. Utoljára 2011 májusában készített elemzésükben a PwC elemzői azt állapították meg, hogy nemcsak elmaradt a 2010-re várt fellendülés, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés