Előfizetői tartalom

A magánbefektetők számára túlságosan kockázatos a bankszektor

Portfolio
Az értékeltségi szintek a bankszektorban már kedvezők, közép távon pedig már megérheti a magántőke befektetők számára, hogy elgondolkozzanak a beszálláson. Sokan azonban a kockázatok miatt nem teszik meg a döntő lépést, a legnagyobb probléma, hogy ebben a környezetben szinte lehetetlen rendesen beértékelni egy bank eszközeinek értékét - írja a Reuters. A magántőke befektetők pedig a kockázatokért cserébe garanciákat várnak, azonban azt sem a bankok, sem a politikusok nem tehetik meg, helyette inkább saját maguk tőkésítik fel a bankokat.

A pénzügyi válság kitörése után több kivásárlási alap is lelkesedést mutatott a pénzügyi szolgáltatások területén, ennek köszönhető, hogy az európai bankszektorban elkezdtek nézelődni a szereplők, például Spanyolországban vagy Írországban. A legújabb hírek szerint magántőke befektetők Olaszországban is szívesen fektetnének a bankszektorba, az olasz Clessidra például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés