Előfizetői tartalom

Elbizonytalanodtak a vállalatok - zuhannak a felvásárlások

Portfolio
Zuhant a harmadik negyedévben a globális felvásárlási és fúziós aktivitás, miután az európai piacokon látott hatalmas visszaesést nem tudta ellentételezni az amerikai és az ázsiai akvizíciók élénkülése sem. Az év első kilenc hónapjában azonban még így is több mint 17%-os volt a növekedés mértéke a bejelentett tranzakciók értékében világszinten.

Amerikában és Ázsiában jól látható, hogy a vállaltok munkára fogják készpénzállományukat annak érdekében, hogy támogassák a növekedést a globális gazdasági lassulás közepette. Viszont Európában zuhant a felvásárlási és fúziós aktivitás a harmadik negyedévben, összesen 43%-kal jelentettek be kevesebb tranzakciót a vállalatok, mint a második negyedévben, az adósságválság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés