Előfizetői tartalom

Nem fogják visszasírni ezt a félévet a hedge fundok

Portfolio
A gazdasági-, politikai- és piaci környezet egyaránt megnehezítette a hedge fundok dolgát, akik összességében mindössze 1,7 százalékos hozamot tudtak produkálni az elmúlt félévben - a Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index szerint. Az "arab tavasz", a japán természeti katasztrófa, az egyre erősödő növekedési félelmek és az adósságválságok nem kedveztek a legnépszerűbb részvény- és árupiaci stratégiáknak. Annál inkább a kötvény- és átváltható kötvény arbitrázsra fókuszáló alapoknak, akik a félév legjobban teljesítő alapjai lettek a piac semleges részvénystratégiát folytató hedge fundok mellett. A szektorba nettó 33,8 milliárd dollár érkezett, ami önmagában közel annyi, mint a tavalyi egész évi tőkebeáramlás, a hedge fundok vagyona azonban még így is közel 300 milliárd dollárral kevesebb, mint a válság előtt, amikor összesen 2100 milliárd dollárt kezeltek.

A nagyjából 8000 hedge fund teljesítményét követő Dow Jones Credit Suisse Hedge Fund Index az idei első félévben szolid 1,7 százalékos emelkedést tudott felmutatni, bár a 6 hónapból négy hónapot pluszban zárt a mutató. A 10 legfőbb stratégiából 8 összességében pozitív teljesítménnyel büszkélkedhetett a félév során, a legjobban a részvénypiac semleges, a multi-stratégia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés