Előfizetői tartalom

Külföldi elemzők: túl sokat esett az OTP

Portfolio
A második negyedéves eredmények láttán a Citigroup elemzői jelentősen csökkentették EPS-várakozásukat az OTP esetében, az idei évre vonatkozó prognózisokat 54, a 2012-es várakozásokat pedig 41%-kal. A szakértők úgy vélik az erős frank és a várhatóan gyengülő globális gazdasági aktivitás a céltartalékképzés növekedésést vonja majd maga után. A részvényekre adott célárfolyamukat emiatt a korábbi 5 996 forintról 5 338 forintra csökkentették a pénteki dátummal megjelent elemzésben, az ajánlás azonban továbbra is vétel, mivel a részvényárfolyam igen sokat esett az elmúlt hónapokban.

Az OTP múlt heti gyorsjelentését követően a Citigroup elemzői frissítették modelljüket. Az idei évre vonatkozó EPS-várakozásukat 54%-kal csökkentették, míg a 2012-es évit 41, a 2013-as prognózist pedig 23%-kal vágták vissza, mivel arra számítanak, hogy a frank továbbra is erős marad, ami a romló globális gazdasági folyamatokkal együtt a céltartalékképzés növekedését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés