FONTOS Interjúban próbálta menteni a menthetőt Joe Biden - Elmondta, mi vezetett a katasztrofális vitateljesítményhez
 
Előfizetői tartalom

Az erős frank tüzeli a svájci vállalati felvásárlásokat

Portfolio
Felpöröghetnek a vállalati felvásárlások és összeolvadások a svájci piacon a következő félévben. A svájci cégeknek a bővülés mellett motivációt jelent, hogy külföldi cégek megvásárlásával védekezzenek a svájci frank folyamatos erősödése mellett, miközben a vásárlás számukra egyre olcsóbbá válik. Az M&A piac növekedését jelzi, hogy a második negyedévben már jelentősen megugrott a tranzakciók száma az első negyedévhez képest, idénre pedig a tavalyi dupláját várja az Ernst & Young.

Az Ernst & Young szerint a svájci vállalati felvásárlások és összeolvadások piaca feltámadhat az idei második félévben, amit már az is jelzett, hogy a második negyedévre megháromszorozódott a tranzakciók értéke (az első negyedévhez képest). A svájci M&A piac növekedését fűti az erős svájci gazdaság, és a még erősebb svájci frank. Tavaly az alpesi országban 460 felvásárlási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés