Előfizetői tartalom

Hamarosan indul az akvizíciós hullám

Portfolio
Kitűnő lehetőség kínálkozik az amerikai részvénypiacon több elemzőház szerint is, köszönhetően annak, hogy a vállalatok mérlegei és eredményei jól alakulnak. A Bloomberg legfrissebb adatai szerint a saját tőke arányos nyereség 24 százalékkal emelkedett az S&P index vállalatai esetében, miközben a kötvényhozamok 3,6 százalékkal csökkentek. A BNP Paribas elemzői szerint kihagyhatatlan alkalom kínálkozik a cégek számára, hiszen eredmények terén nagyon jó helyzetben vannak, a hitelkamatok pedig alacsonyan tartózkodnak. A cégek számára egyértelmű az irányvonal, akvizíciókat kell megvalósítani és ki kell bővíteni a tevékenységet, ami az árfolyamokban is meg fog mutatkozni.

Az S&P index vállalatai a saját tőkéjükre vetítve rekord nyereséget értek el a múlt hónapban, miközben a vállalatok hitelkamatai csökkentek, mindez pedig arra utal, hogy a felvásárlások és a beruházások jóvoltából az amerikai gazdaság kedvező kilátások elé néz. A Bloomberg adatai szerint az S&P vállalatoknál a múlt hónapban a ROE mutató 24 százalékkal emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés