Előfizetői tartalom

Gyenge profit-kilátások az európai privátbanki szektorban

Portfolio
Az európai privátbankok vagyona nőtt ugyan tavaly, ám ez főként a hozamoknak volt köszönhető. A válság óta nehéz helyzetben lévő szektorban a költségek szinten tartásával sikerült ugyan javítani a profitabilitáson, ám az egyre szélesebb körű szolgáltatások iránti elvárások, és a szabályozási változások miatt további költségnyomás nehezedhet a bankokra.

Az európai privátbankok kezelt vagyona a piacok felpattanásával 9 százalékkal nőtt ugyan 2010-ben, ám a bankok 10 százaléka továbbra is tőkekivonást volt kénytelen elszenvedni, miközben a szabályozási környezet változása miatt az iparág profitabilitására újabb nyomás nehezedhet - írja a Financial Times, a McKinsey éves iparági felmérésére hivatkozva. Az egyre szigorodó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés