Előfizetői tartalom

Sikerre éhes csúcsvezetők induló vállalkozásokat keresnek

Portfolio
Új kockázati tőkealap-kezelő kezdte meg a működését hazánkban, a Day One Capital hiánypótló szerepet kíván betölteni a hazai piacon, mégpedig az intézményesített üzleti angyal tevékenységet. Magyarországon csak nagyon kevés magánember, és néhány alapkezelő foglalkozik induló vállalkozásokkal, pedig nagyon fontos lenne a start-up cégek felkarolása, hiszen az EU-s forrásokat kihelyező nagyobb alapkezelők sok esetben éppen azért nem fektethetnek be kisebb cégekbe, mivel a működőképes vállalati háttér nincs meg - fejtette ki véleményét a Portfolio.hu-nak Straub Elek, a Day One Captital elnöke, aki korábban a Magyar Telekom vezérigazgatója volt. Az alapkezelő hamarosan elindítja első alapját, amibe a tervek szerint 400 millió forint kihelyezhető forrás kerül, a befektetéssel nem lesz probléma, hiszen a piacon sok lehetőség van. Várhatóan 5-10 cégbe fognak beszállni, és az első 1,5-2 év működését tudják finanszírozni, mielőtt kiszállnának a cégekből.

Portfolio.hu: A Day One Capital kockázati tőkealap-kezelő alapítói üzleti angyalként is tevékenykednek. Mikor merült fel az alapítókban, hogy közösen, az intézményi formát kihasználva kellene az innovatív társaságokat felkarolni? Straub Elek: Már korábban is mindannyian aktívak voltunk az üzleti és befektetői életben. Anélkül, hogy egymással egyeztettünk volna, egyenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés