FONTOS Interjúban próbálta menteni a menthetőt Joe Biden - Elmondta, mi vezetett a katasztrofális vitateljesítményhez
 
Előfizetői tartalom

A sztárbefektető új zsákmányra talált

Portfolio
Nem kell sokat várni, és a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője, a 85 milliárd kezelő Oaktree tőzsdére fog menni, csatlakozva versenytársaihoz, a Blackrockhoz, az Apollohoz és a KKR-hez. A cég vezetője nagy elismerésnek örvend befektetői körökben, Mark Howard még az 1970-es években a Citibank elemzője volt, azonban az életét gyökeresen megváltoztatta egy kiváló ajánlás. A csődbe vagy bajba jutott cégekre épülő stratégiája azóta busás hasznot hozott Howardnak, a cég az elmúlt 22 évben átlagosan 19 százalékos hozamot hozott a díjakat leszámítva, ami fényévekkel jobb, mint a lista második helyezettje. Howard szerint nagyon óvatosnak kell lenni a befektetések kiválasztásánál, az európai vállalati piacon most kezd aktívabb lenni a befektető, mivel az adósságválság miatt egyre több cég kerül majd bajba.

Honnan indult? Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy egy adott befektetési területen maradandót alkotott, viszont az Oaktree vagyonkezelő alapítója, és első embere, Howard Marks igen. Az Oaktree 85 milliárd dolláros portfóliót kezel több tucat alapján keresztül, ebből 32 milliárd dollár olyan stratégiába tartozik, ami bajba jutott vállalatokra specializálódott. Mark...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés